top of page

Després de la tempesta, sempre arriba la calma

Actualizado: 1 jun 2021

Són moments durs que mai ningú ha viscut. Per tant la por, la incertesa, l’ansietat són les emocions predominants en aquests moments. Sobretot espero que estigueu tots/es bé i que els del vostre voltant també. Tot i que per estadística segurament algú de vosaltres ja ha patit o té o ha tingut un familiar que està patint o que ha patit el COVID-19.


ENS PODEM TROBAR EN 4 ESCENARIS:

1. Que el COVID no m’ha arribat ni a mi ni a la meva família: Puc estar més o menys alarmat, però no tinc cap estressor important per ara.

2. Que el COVID ha arribat a la meva família. Pot ser que sigui greu, moderat o lleu: Depenent de si és greu, moderat o lleu la simptomatologia que presenta el nostre familiar per COVID, les nostres emocions seran també més o menys intenses. Dependrà també de la meva actitud i predisposició genètica en certa manera.

3. Que estic jo contagiat de COVID: en aquest cas sentiràs por, incertesa, preocupació i estaràs a l’expectativa del teu cos. És important que a l’inici, et cuidis molt (menjar sa, molta hidratació, descans, dormir i una actitud el més positiva possible). La ment, ens pot jugar males passades. Tens dret a demanar ajuda.

4. Que he perdut un familiar per COVID: No hi ha paraules que puguin suplir una mort, ni per COVID-19 ni per cap altra circumstància. No són moments fàcils, no poder donar la mà, dir un adéu, un t’estimo o un fins sempre. Ara mateix queden els moments d’impotència acompanyats de la tristesa. Cada un, ho gestiona com pot, no hi ha res que estigui millor ni pitjor. Deixa’t acompanyar en la mesura del possible pels del teu voltant.


Després de la tempesta, sempre arriba la calma CUIDEM-NOS


3 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comments


bottom of page