top of page

Lesions freqüents d'estiu


Lesions més freqüents a l'estiu, si les coneixem a temps podem evitar-les.


Per què podem patir certes lesions en major mesura a l'estiu? Des de Natsalut us expliquem quines són i per què succeeixen.


A més d'augmentar la pràctica esportiva o la realització d'activitats, en l'època estival es poden donar certes condicions que contribueixen a l'aparició de lesions.


També utilitzem calçat més descobert, com les sandàlies que deixen el peu i turmell més desprotegit.


Finalment, a l'estiu també podem freqüentar terrenys diferents dels que no estem acostumats o més irregulars, com la sorra de la platja, o la muntanya. També podem entrenar asfalt, una superfície molt dura que pot danyar les nostres articulacions.


Quines són les lesions més freqüents a l'estiu?

Encara que podem patir-durant tot l'any, algunes lesions que augmenten la seva incidència a l'estiu són les següents:


Fractures o contusions

Les fractures o contusions són comuns a causa de qualsevol pràctica esportiva, per exemple en el ciclisme. En cas de qualsevol lesió, serà beneficiós que compteu sempre amb professionals especialitzats en traumatologia i també fisioterapeutes per facilitar una bona recuperació.


Lesions musculars

Les lesions musculars es donen, com en el cas de la tendinitis o els esquinços, per un sobre esforç, en aquest cas, dels músculs. Un exemple freqüent són les lesions a l'espatlla, degudes a una mala pràctica de la natació o un exercici excessiu de la mateixa.


Fasciïtis plantar

La fasciïtis plantar es caracteritza per presentar un dolor a la part inferior del peu (fàscia), i que irradia cap al taló. També pot generar rigidesa, sobretot després d'un període de repòs i tornar a carregar sobre el peu. És freqüent que generi pèrdua de mobilitat i força. Es produeix generalment en realitzar activitats que generen pressió a la fàscia i la fan malbé o per una mala dinàmica de la petjada.


Esquinços

Els esquinços són lesions en els lligaments, estructures encarregades d'unir i protegir les articulacions. Es produeixen per un sobre estirament brusc i involuntari del lligament, que sol donar-se en realitzar exercici en terrenys irregulars.


Metatarsàlgies

Les metatarsàlgies es caracteritzen per generar dolor i sensació de cremor a la zona de l'avantpeu, sota una o diversos caps metatarsians. Se solen generar a causa de pressions al peu a causa de terrenys irregulars o ús de calçat inadequat.


Tendinitis

La tendinitis és un dany als tendons de les articulacions superiors o inferiors, que generalment es dóna per sobre esforços. Realitzar més exercici o més intens del que estem acostumats, o no realitzar els estiraments o el repòs necessaris són causes freqüents. Alguns esports, com el futbol, ​​el vòlei, el tenis o el pàdel poden ocasionar-les.


Si voleu saber més sobre com tenir cura vostra salut i on acudir davant de qualsevol problema sanitari, us recomanem seguir els articles del nostre blog o posar-vos en contacte amb nosaltres sense compromís.8 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Commenti


bottom of page