top of page

Que cal aplicar en cas de lesió?

FRED❄️ O CALOR☀️? La Crioteràpia (aplicar fred) o la termoteràpia (aplicar calor) en una lesió són tècniques molt antigues però molt efectives, que depèn el tipus de lesió ens poden ajudar molt en el seu desenvolupament posterior.

QUAN APLICAR FRED❄️?

S'aplica quan la lesió acaba de produir-se o durant la fase inflamatòria, és a dir, com a molt durant els primers tres dies després d'una lesió.


Forma d'aplicació🤚🏻: Col·locar gel sobre l'àrea afectada embolicat en una tovallola.

En aplicar gel estem reduint la inflamació, evitant que s'acumulin substàncies oxidatives i impedint la mort de les cèl·lules que es troben prop de la lesió.


❌Quan NO APLICAR fred?

Després del període d'inflamació aguda

No s'ha de posar fred abans de fer exercici: el fred té un efecte sedant, i si s'aplica fred la zona abans de fer un exercici quedaria anestesiada i podríem lesionar-nos.


QUAN APLICAR CALOR☀️?

Després dels primers tres dies o en cas de contractures, lesions per esforç o mala postura.

En aplicar calor es produeix un augment de sang a la zona, una disminució de la pressió arterial i un efecte sedant per la relaxació muscular i alleugeriment de la fatiga muscular.


❌Quan NO APLICAR calor?

Si hi ha una inflamació, és a dir, si la zona està calenta, envermellida i inflada.

Durant els tres primers dies després d'un cop, esquinç o fractura.

En casos d'anestèsia o alteració de la sensibilitat (haurem de tenir especial cura pel risc de cremades).

Processos infecciosos, cardiopaties descompensades, ni en cas d'alteracions de la tensió arterial com a hipotensió greu.


📝EN RESUM: Per regla general la Crioteràpia s'aplica a les lesions recents o que estan en fase d'inflamació aguda i la Termoteràpia a lesions de caràcter crònic o muscular.


5 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comentarios


bottom of page